SchöneckSchöneck, Kammloipe en Ski Mogelijkheden

Schöneck, ongeveer 3300 inwoners, ligt midden in het natuurpark Ertsgebergte/Vogtland op een hoogte tussen 700 en 800 meter en wordt daarom ook wel het balkon van het Vogtland genoemd. Het uitzicht in diverse richtingen vanuit Schöneck "Felsen Alter Söll (734 m)" is fenomenaal en er wordt gezegd dat u vanuit dit stadje meer dan 2000 vierkante kilometers land kunt zien en zelfs het gedenkteken in Leipzig, 100km ver, schijnt te zien te zijn onder de juiste omstandigheden. Als uitloper van het Ertsgeberge is de hoogvlakte van Schöneck sinds decennia een geliefd en steeds populairdere bestemming voor velen. Niet alleen in de winter maar ook in de zomermaanden bezoeken wandelvrienden en rustzoekers Schöneck, de bossen en gezonde berglucht staan garant voor ontspanning.

Skiwelt Schöneck
Ook voor de liefhebber van wintersport is Schöneck een van de beste plaatsen in het Vogtland. Skiwelt Schöneck, iets buiten het stadje geleden, biedt diverse mogelijkheden zoals blauwe, rode en zwarte pistes voor de skiers en snowboarders. Er is een stoeltjeslift die u weer terug brengt op de Hohe Reuth, het startpunt van de rode piste. Verder zijn er nog sleepliften op de Shiesshausberg en Streugrün waar de blauwe en zwarte pistes zijn. Er is ook een prachtige rodelbaan waar heerlijk sleetje gereden kan worden op een schitterend stuk van de berg. Voor de langlaufers is er een 40km lang parcours beschikbaar en tevens is dit de startplaats van de beroemde "kammloipe".

Kammloipe
De Kammloipe is een van de langste en meest sneeuwzekere loipen van Duitsland. De loipe ligt midden in het natuurpark Ertsgebergte/Vogtland en loopt van Schöneck naar Johannngeorgenstadt over een afstand van 36 kilometer. De loipe loopt grotendeels op het grensgebied met Tsjechië en er zijn vele aansluitingen en zogenaamde "Ski Wanderwege" verbonden met de Kammloipe. Voor meer info en nieuws over sneeuwhoogten en sneeuwcondities bezoek www.kammloipe.de

Toegang en Prijzen
Er is ruim voldoende (overdekte) parkeergelegenheid op ongeveer 200 meter afstand van de pistes en ook het station van de Vogtland baan (trein) is naast de piste. Er gaat zelfs een directe trein van Leipzig naar het skigebied. Heeft u geen ski's dan kunnen die hier gehuurd worden, er is een prima skiverhuur. De prijzen voor een skipas zijn redelijk, voor een dag skipas betaald u ongeveer 16 euro, voor een week is dat 80 euro. Kijk voor de actuele prijzen hier.