Berghotels ErtsgebergteBerghotels Ertsgebergte

Dit is geen overzicht van hotels in Vogtland en Ertsgebergte maar een beknopt overzicht van bekende bergen in de omgeving waar bovenop een gaststätte te vinden is en een uitzichttoren. Met name die combinatie is interessant, vaak is er een uitgestrekt net van wandelpaden in de buurt en in de toren heeft u prachtige vergezichten. Er heerst uiteraard ook een bepaalde "Gemütlichkeit" en ook voor de lokale bewoners is het vaak een doel om naar toe te gaan, even een stukje wandelen en dan heerlijk warm eten onder de middag in het hotel of Gaststätte. Als u in de buurt vakantie viert is het altijd de moeite waard om even met de auto naar een dergelijk hotel of gaststätte te rijden, te genieten van het uitzicht, een wandeling of een heerlijke lunch of diner. Hieronder een opsomming van de bekendste berg hotels in de regio.

Naam: Berggasthof Auersberg
Locatie: Eibenstock

Beschrijving: Het berg gasthof is prachtig gelegen op de 1019m hoge Auersberg en biedt naast het restaurant ook slaapmogelijkheden aan. In de nabijheid zijn veel wandelpaden en het uitzicht van de in 1860 gebouwde stenen uitzichttoren is fantastisch. Het gasthof is dagelijks geopend vanaf 11:00 uur, van april tot oktober is er op donderdag rustdag, van november tot maart is het op woensdag en donderdag gesloten. Vanaf 21 Oktober 2013 is het Gasthof voor onbepaalde tijd gesloten

Email: berggasthof.auersberg@googlemail.com
Telefoon: +49 37752 699258
Website: berggasthof-auersberg.com

Naam: Berghotel Kuhberg
Locatie: Stützengrün

Beschrijving: De Kuhberg is met 795m hoog een geliefd reisdoel. Vanaf de parkeerplaats aan de voet van de berg gaat het bergop door een prachtig bos naar het hotel en uitzichttoren van 20 meter hoog die uitzicht biedt over delen van het Vogtland en Ertsgebergte. Het restaurant biedt aan ongeveer 60 personen plaats, het hotel zelf heeft 10 kamers. Het is dagelijks geopend vanaf 11:00 uur, op maandag is er rustdag.

Email: info@berghotel-kuhberg.de
Telefoon: +49 37755 2490
Website: www.berghotel-kuhberg.de

Naam: Berghotel Pöhlberg
Locatie: Annaberg-Buchholz

Beschrijving: Iets buiten het mooie stadje Annaberg-Buchholz, op 834m, vindt u originele gemoedelijkheid uit het Ertsgebergte gecombineerd met de lokale keuken, maar ook voor wild en internationale gerechten bent u hier aan het goede adres. Het hotel heeft, één- en tweepersoons kamers en suites, de prijzen variëren van 49 tot 115 euro per nacht. Berghotel Pöhlberg is dagelijks geopend vanaf 11:00 uur.

Email: info@berghotel-poehlberg.de
Telefoon: +49 3733 1832-0
Website: www.berghotel-poehlberg.de

Naam: Fichtelberghaus
Locatie: Fichtelberg Oberwiesenthal

Beschrijving: Dit hotel/restaurant is werkelijk prachtig gelegen op de grens van Tsjechië en Duitsland nabij het kuuroord Oberwiesenthal. De Fichtelberg is de hoogste berg van Saksen met 1214m en biedt fenomenale vergezichten. Overigens is de nabij gelegen Keilberg met 1244 meter iets hoger, die ligt echter in Tsjechië, en is op loopafstand van de Fichtelberg.

Email: info@hotel-fichtelberghaus.de
Telefoon: +49 37348 123-0
Website: www.hotel-fichtelberghaus.de

Naam: Berggasthof Scheibenberg
Locatie: Scheibenberg

Beschrijving: 11 kamers en een traditionele keuken uit het Ertsgebergte kunt u verwachten in dit hotel nabij Schwarzenberg en Annaberg-Buchholz. De Carola Toren biedt mooie vergezichten over de omliggende bergen en het gebied is rijk aan wandelpaden en een uitgebreide flora en fauna.

Email: info@buerger-berggasthaus.de
Telefoon: +49 37349 13344
Website: www.buerger-berggasthaus.de

Naam: Drei Brüder Höhe
Locatie: Marienberg

Beschrijving: Tussen Marienberg en Wolkenstein bevindt zich op de "Drei Brüder Höhe" een uitzichttoren met een hoogte van 25,4 meter. 137 treden brengen u op een platform met ook hier mooie vergezichten over het Ertsgebergte. Naast de toren bevindt zich een opstelplaats voor caravans en een Berghotel met prima restaurant.

Email: info@3bh.de
Telefoon: +49 3735 600-0
Website: www.drei-brueder-hoehe.de

Naam: Unterkunftshaus aus dem Bärenstein
Locatie: 9km zuid van Annaberg-Buchholz

Beschrijving: Bärenstein is gelegen ten zuiden van Annaberg direct tegen de grens met Tsjechië in een bosrijke omgeving. Het hotel en uitzicht toren bevinden zich op een hoogte van 898 meter. Het hotel is modern en heeft een uitgebreide menukaart.

Email: mailto@unterkunftshaus-auf-dem-baerenstein.de
Telefoon: +49 37347  1334
Website: www.unterkunftshaus-auf-dem-baerenstein.de